2006-07 : 22η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0

22η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 1-0

18 Φεβρουαρίου 2007

Scorer: 82' Αντσουέ

ΑΕΛ (Γ. Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βάλλας, Διγκόζης, Κατσιαρός, Ντα Κόστα (57' Μπαχράμης), Κλέιτον, Μπασιλά, Γκούγκα (46' Αντσουέ), Αλωνεύτης (62' Αλεξάνδρου), Κόζλεϊ.

Πανιώνιος (Ε. Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Γκασπάρ, Πλετς, Μπρέσκα, Τσικιτσβίλι, Αραβίδης (87' Καρνέιρο), Μάκος (87' Παύλου), Σπυρόπουλος, Βάγκνερ (61' Γουνδουλάκης), Τζιμπούρ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Επόπτες: Ι.Κουζάκης, Δ.Μπιτσίδης

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.122




Στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Λάρισας, ο Αντσουέ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στον σκληροτράχηλο Πανιώνιο. Στο 83ο λεπτό το νέο απόκτημα της ΑΕΛ διαμόρφωσε το τελικό 1-0 απέναντι σε μια ομάδα που άξιζε καλύτερης τύχης. Στο 60ο λεπτό ο Κοτσόλης έπιασε πέναλτι του Τζιμπούρ.



Η ανούσια πίεση της Λάρισας, τα πολλά λάθη των δύο ομάδων στον χώρο της μεσαίας γραμμής και το δοκάρι του Γκούγκα σε απευθείας εκτέλεση φάουλ ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου.


Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι βελτιώθηκε και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η είσοδος του Αντσουέ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΛ έδωσε πνοή στην επίθεση και βοήθησε τους γηπεδούχους να βρουν διαδρόμους προς την εστία των "κυανέρυθρων".

Πάντως, την πρώτη σημαντική ευκαιρία της επανάληψης την είχε ο Πανιώνιος, ο οποίος "πέταξε" στα σκουπίδια το πέναλτι που κέρδισε ο Βάγκνερ στο 60ο λεπτό. Ο Τζιμπούρ ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Κοτσόλης με ωραία απόκρουση κράτησε το μηδέν στην άμυνα, διατηρώντας συνάμα τις ελπίδες της ομάδας του για νίκη.

Η λύτρωση για τους Θεσσαλούς ήρθε στο 83ο λεπτό από τον Αντσουέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κένινγκ σε φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του ματς, το παιχνίδι μεταφέρθηκε στην περιοχή της Λάρισας, με τον Πανιώνιο να πιέζει για την ισοφάριση. Η οποία δεν ήρθε ποτέ.







Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης

«Είμαι ικανοποιημένος, αφού ήμασταν ανώτεροι, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ποιότητα στο παιχνίδι μας. Ίσως ήταν η πιο πολύτιμη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο Κόσλεϊ ήταν ο κυνηγός που θέλαμε».



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων