2006-07 : 24η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 1-2

24η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΟΦΗ 1-2

4 Μαρτίου 2007

Scorers: 69' Αντσουέ - 23' Νταμιάο, 29' Ντρούλιτς

Αποβολή: 89' Σίμιτς (δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ (58΄ Αντσουέ), Διγκόζης, Βενετίδης (46΄ Μπαχράμης), Μπασιλά, Φωτάκης, Καλαντζής (46΄ Γκούγκα), Κλέϊτον, Αλωνεύτης, Κόζλεϊ.

ΟΦΗ (Ράϊνερ Μάουρερ): Σηφάκης, Ουέλινγκτον, Αρβανίτης, Πίτσος (86΄ Πίτσος), Ισά (64΄ Γκονζάλες), Σφακιανάκης, Μονιάκης, Σίμιτς, Ντρούλιτς, Νουαφόρ, Οφορίκουε (72΄ Ρουμπάκης)

Διαιτητής: Ζολώτας (Θεσσαλονίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 6.054

Με περισσότερους από 10.000 φιλάθλους στο πλευρό της, η Λάρισα στόχευσε στη νίκη που θα την έβαζε για τα καλά στη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στο κύπελλο UEFA. Παρόλα αυτά, η άμυνά της υπέπεσε σε τραγικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και ο ΟΦΗ, με πολύ σωστή τακτική προσέγγιση του αγώνα, τα εκμεταλλεύθηκε.

Στο 23΄ ο Κόζλεϊ δεν μπόρεσε να απομακρύνει προ του Ντρούλιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον προωθημένο Ουέλινγκτον, ο οποίος από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να "σπρώξει" τη μπάλα στα δίχτυα. Εξι λεπτά αργότερα, σε μια αντεπίθεση της ομάδας της Κρήτης, ο Νουαφόρ "άδειασε" τον Νταμπίζα και έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Γκόραν Ντρούλιτς, ο οποίος πλάσαρε τον Κοτσόλη και έγραψε το 0-2.

Οι παίκτες της Λάρισας δικαιολόγησαν την... παρουσία τους στο γήπεδο μετά το 35΄. Από τη σέντρα του Αλωνεύτη ο Κόζλεϊ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, αλλά την κεφαλιά του απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια ο Σηφάκης στο 39΄, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κλέιτον, από πολύ δύσκολη θέση, κατάφερε να βρει χώρο και να σουτάρει, όμως είδε τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα εντελώς... ανορθόδοξο σχήμα (έξω ο τραυματίας Βενετίδης και ο Φέρστερ, μέσα οι Μπαχράμης, Αντσουέ), ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Στο δίλεπτο 63΄, 64΄ η ΑΕΛ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Αντσουέ, Κόζλεϊ να μειώσει και τελικά τα κατάφερε όταν ο Αντσουέ με κεφαλιά σκόραρε στο 69΄ μετά από σέντρα του Φωτάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σηφάκης νίκησε τον Κόζλεϊ σε τετ α τετ κι αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ. Με οπισθοχώρηση στο τελευταίο 20λεπτο, οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη, την πρώτη τους φέτος επί της Λάρισας σε τέσσερις αναμετρήσεις και να ''εκτοξευθούν'' στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ.

Η AEL βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα έως το τέλος της σεζόν.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων