2006-07 : 27η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-0

27η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-0

15 Απριλίου 2007

Αποβολή: Ριβάλντο (απευθείας κόκκινη στο 59')

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (72' Αλεξάνδρου), Κλέιτον (64' Αντσουέτ), Βενετίδης (80' Κατσιαρός), Φέρστερ, Μπασιλά, Βενέτης, Αλωνεύτης, Φωτάκης, Κόζλεϊ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πατσατζόγλου (46' Οκκάς), Μάριτς, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Καστίγιο (89' Παππάς).

Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)
Επόπτες: Σκουλής (Πέλλας), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)
4ος: Σταυρίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.146

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τη ΑΕΛ με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτσόλης, με την τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, να απαρτίζεται από τους Βενέτη, Νταμπίζα, Φέρστερ και Βενετίδη. Μπασιλά και Γκαλίτσιος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Φωτάκη δεξιά στο κέντρο και τον Αλωνεύτη αριστερά. Ο Κλέιτον είχε οργανωτικό ρόλο στο παιχνίδι της ΑΕΛ, με τον Κόζλεϊ μοναδικό επιθετικό.

Από την πλευρά του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθησε ο Νικοπολίδης, με τον Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ζεβλάκοβ στο αριστερό, ενώ οι Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ σύνθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πρωταθλητών. Πατσατζόγλου και Μάριτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Τοροσίδη δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Τζόρτζεβιτς αριστερά. Ο Ριβάλντο αγωνίστηκε πίσω από το μοναδικό προωθημένο της πειραϊκής ομάδας, τον Καστίγιο.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής (η απουσία του Ιεροκλή Στολτίδη έκανε "μπαμ"), καθώς ο Πατσατζόγλου έδειξε ανέτοιμος και ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι έχαναν εύκολα την μπάλα και ο Λεμονής από το 20' έκανε την πρώτη εσωτερική αλλαγή. Ο Μάριτς μετατοπίστηκε δεξιά και ο Τοροσίδης πήρε τη θέση του Σέρβου ως αμυντικός μέσος δίπλα στον "Πάτσα".

Η εικόνα των φιλοξενουμένων βελτιώθηκε αισθητά και στο 26' χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Καστίγιο μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι σε κόρνερ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο προπονητής του Ολυμπιακού αντικατέστησε τον Πατσατζόγλου με τον Οκκά και άλλαξε η διάταξη της μεσαίας γραμμής σε ρόμβο, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 53', οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν σε αντεπίθεση ο Ριβάλντο έδωσε στον Τζόρτζεβιτς, αυτός γύρισε στον Καστίγιο, ο οποίος μπροστά από τον Κοτσόλη έστειλε την μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα (59'), έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς. Ο Ριβάλντο αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο. Ο Γιώργος Δώνης έριξε και δεύτερο σέντερ φορ (τον Αντσουέ), όμως η ΑΕΛ δεν έκανε ούτε μία αξιόλογη φάση.


Ο Ολυμπιακός έριξε το βάρος στην άμυνα, ήταν προσεκτικός στο παιχνίδι του και δεν έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους. Το παιχνίδι αναλώθηκε σε προσωπικές μονομαχίες και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το 94ο λεπτό, όταν και ο Τεροβίτσας σφύριξε τη λήξη. 

Το παιχνίδι ήταν κακό και χωρίς ρυθμό, κάτι απολύτως φυσολογικό, ύστερα από ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας, που φάνηκε πως επηρέασε και τις δύο ομάδες, καθώς δεν μπόρεσαν να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Η φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 59ο λεπτό, όταν ο Βασίλης Τεροβίτσας είδε αντιαθλητικό κτύπημα του Ριβάλντο στον Γιώργο Γκαλίτσιο και απέβαλε τον άσο των πρωταθλητών με απευθείας κόκκινη κάρτα, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της πειραϊκής ομάδας.

Ο Ριβάλντο είπε στον ρεπόρτερ που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό του Supersport 3 που μετέδιδε την αναμέτρηση ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κτυπήσει τον ποδοσφαιριστή της Λάρισας. Όπως φαίνεται και από την τηλεόραση, ο Βραζιλιάνος μέσος έριξε μία γροθιά στην μπάλα, την ώρα που πήγε να εκτελέσει φάουλ, καθώς ο παίκτης της ΑΕΛ την κρατούσε με τα δύο του χέρια. Στη συνέχεια, ο Γκαλίτσιος έπιασε το πρόσωπό του και έπεσε στο χορτάρι, ξεγελώντας τον διαιτητή...

Μετά το τέλος του αγώνα, κάποιος φίλαθλος, από τη θύρα των επισήμων πέταξε αντικείμενο και κτύπησε στη μύτη (γδάρσιμο) τον γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, με συνέπεια να αιμορραγήσει. Όπως φάνηκε από τον τηλεοπτικό δέκτη το μπουκάλι (ήταν γεμάτο με νερό) είχε ως στόχο τον Γιώργο Ανατολάκη, τον οποίο βρήκε το μπουκάλι στον ώμο.

Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι μεγάλο κίνητρο για την ομάδα μου. Έρχεται μία σημαντική εβδομάδα και θα κριθούν πολλά. Ελπίζω μετά το ματς με τον Εργοτέλη να χαμογελάσουμε. Με βάση τα αποτελέσματα της αγωνιστικής, είμαι ικανοποιημένος για το βαθμό που πήραμε".



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων