2007-08 : 1η : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 0-1

1η αγωνιστική : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 0-1

2 Σεπτεμβρίου 2007


Scorer: 75' Αλεξάνδρου

Αποβολή: 86' Κλέιτον (δεύτερη κίτρινη)

Αστέρας Τρίπολης (Πάουλο Κάμπος): Συμεωνίδης, Λαδάκης, Μοσχογιάννης, Μασάδο, Λαζαρίδης, Μασάρα, Κανακούδης (78' Πορτουλίδης), Ροτζέριο, Ζουντί (77' Παντελιάδης), Φιλομένο, Ιωάννου

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσώλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Σαρμιέντο (30' λ.τ. Κλέιτον), Φωτάκης, Καλαντζής (59' Κόσλεϊ), Μπακαγιόκο (80' Βενέτης), Κατσιαρός

Διαιτητής: Β.Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δ. Ιτσκος (Σερρών), Ν. Τζούνας (Κοζάνης)
4ος: Τριτσώνης (Αθηνών)

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Σπουδαίο διπλό πήρε η ΑΕΛ στην Τρίπολη, αφού νίκησε 1-0 τον Αστέρα στην πρεμιέρα της Superleague και μπήκε με το… δεξί στη νέα χρονιά έχοντας τη συμπαράσταση περίπου 400 φίλων της. Σκόρερ του «χρυσού» γκολ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου στο 74ο λεπτό με κοντινή προβολή μετά από εξαιρετικό ομαδικό συνδυασμό Φωτάκη-Αλεξάνδρου-Κατσιαρού και σέντρα του τελευταίου στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων.
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο του κέντρου. Οι επιθέσεις των "βυσσινί" έφταναν μέχρι έξω από την περιοχή του Συμεωνίδη, ο οποίος δεν χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο να επέμβει. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Σαρμιέντο που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Κλέιτον. Στην αντίπερα όχθη, ο Πάουλο Κάμπος δεν ήταν ευχαριστημένος από τους παίκτες του. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εκδηλώσει ορθόδοξες επιθέσεις και να απειλήσει την εστία του Κοτσώλη.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές στο παιχνίδι, καθώς δεν υπήρχαν αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Δώνης νωρίς νωρίς πραγματοποίησε και τη δεύτερη του μετεγγραφή ρίχνοντας στον αγώνα το Κόσλει. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο γκολ με τον Αλεξάνδρου στο 75'. Ο Πάουλο Κόστα μετά το γκολ ξεκίνησε να κάνει τις αλλαγές του, αλλά πλέον ο χρόνος ήταν λίγος και ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, ακόμα και όταν οι "βυσσινί' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλέιτον στο 86'.

*Περίπου 400 ήταν οι φίλοι της ΑΕΛ και έδωσαν βροντερό παρών κερδίζοντας την μάχη της εξέδρας.
*«Θέλετε την ψήφο μας; Λύστε μας το γρίφο: Γιατί τόσες φωτιές, γιατί τόσες χαμένες ανθρώπινες ζωές» ανέγραφε πανό των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΛ.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια πήραμε τη νίκη. Σταθήκαμε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλευτήκαμε το λάθος που έκανε ο αντίπαλος μας στην φάση του γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από τα όσα είδα και από τη νίκη στο ματς της πρεμιέρας. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Αστέρα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος... Όσον αφορά στην κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Η Μπλάκμπερν είναι μια ομάδα που τη γνωρίζω καλά και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας αλά και για την Ελλάδα".






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων