Κύπελλο 2007 : Δ' γύρος : ΑΕΛ - ΟΦΗ 3-1

Δ' γύρος 2ος αγώνας : ΑΕΛ - ΟΦΗ 3-1 

11 Ιανουαρίου 2007 

Scorer : 28΄ Μπασιλά, 31΄ ∆ιγκόζης, 66΄ Φωτάκης – 50΄ Ντρούλιτς

ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος (27΄ Βενέτης), Νταµπίζας, Βάλλας, Κατσιαρός, Μπασιλά, ∆ιγκόζης, Κλέιτον, Φωτάκης (83΄ Χατζηλιόντας), Γκούγκα, Καλαντζής (78΄ Πούτας).

ΟΦΗ (Μάουρερ): Σηφάκης, Αρβανίτης (46΄ Νουαφόρ), Ουέλινγκτον, Ισά, Ρουµπάκης, Πίτσος, Μπελεβώνης, Κωνσταντινίδης (51΄ Εντνιλσον), Σφακιανάκης, Οφορίκουε, Ντρούλιτς.

Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών)

Γήπεδο : Αλκαζάρ

Το όνειρο του Γιώργου Δώνη να δει την ΑΕΛ στον τελικό του Κυπέλλου (5η Μαΐου) παραμένει ζωντανό. Στον επαναληπτικό του 1-1 με τον ΟΦΗ, η θεσσαλική ομάδα έκανε το Αλκαζάρ έδρα κι επικρατώντας με 3-1 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού κλείνοντας την... παρέα των οκτώ. Στο δρόμο πλέον των "βυσσινί" η Κέρκυρα, αντίπαλος επικίνδυνος μεν, προσπελάσιμος δε.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την αδυναμία των φιλοξενούμενων να αμυνθούν. Μολονότι ο Δώνης σπατάλησε την πρώτη αλλαγή του αντικαθιστώντας αναγκαστικά τον Γκαλίτσιο, σε ένα... διαβολικό τρίλεπτο οι παίκτες του σκόραραν δύο φορές. Στο 28' ο Μπασιλά με ένα άπιαστο φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 31' ήταν η σειρά του Διγκόζη να... χτυπήσει, αφού μόνος απέναντι στο Σηφάκη έκανε το 2-0.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν τα παράτησε. Την αρχή έκανε ο Μάουρερ ρίχνοντας στη μάχη τρίτο επιθετικό (Νουαφόρ αντί Αρβανίτη), ενώ το... σύνθημα έλαβε στο 51' ο... φονικός Ντρούλιτς. Υπερίσχυσε της άμυνας των "βυσσινί" και με παλικαρίσιο τρόπο μείωσε σε 2-1. Ίσως μάλιστα οι Κρητικοί να είχαν φτάσει και στην ισοφάριση, όμως στο 52' ο Οφορίκουε κόπηκε αντικανονικά.

Αλήθεια είναι βέβαια πως η ΑΕΛ ήταν πολύ πιο επικίνδυνη όταν βρισκόταν στην επίθεση. Είχε καλύτερη ανάπτυξη και πιο έξυπνες κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί βέβαια το γκολ να μην ήρθε από την κεφαλιά του Γκούγκα στο 65', ήρθε όμως από τον Φωτάκη δύο λεπτά μετά (67'). Ο χαφ των γηπεδούχων έφυγε καλυπτόμενος και με ψηλοκρεμαστό πλασέ συνδύασε τη δεύτερη συμμετοχή του με τα βυσσινί με το παρθενικό γκολ του.


Δηλώσεις 

Γιώργος Δώνης: 
"Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και με βάση τους δύο αγώνες μπορώ να πω ότι προκριθήκαμε δίκαια, αφού ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε έναν θεσμό που μας ενδιαφέρει και να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Αν δεν γίνει εκεί ο αγώνας, τι να κάνουμε".

"Επανήλθαμε στην αγαπημένη μου τακτική την οποία λόγω προβλημάτων υποχρεωθήκαμε να την αλλάξουμε. Καταλαβαίνετε όλοι ποιες είναι οι δυνατότητές μας και που θα ήμασταν αν παίζαμε πλήρεις. Όταν μείωσε ο ΟΦΗ χάσαμε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουμε πιο γρήγορα το 3-1. Το άσχημο είναι ότι το επόμενο παιχνίδι του κυπέλλου διεξάγεται την άλλη Τετάρτη και δεν θα προλάβουν όλοι οι παίκτες μου να είναι 100% έτοιμοι όπως ο Αλεξάντερ και ο Βενετίδης. Με ενδιαφέρει να γίνει πάλι το Αλκαζάρ δυνατή έδρα παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο".

"Υπάρχει η περίπτωση ενός επιθετικού, του Σλοβάκου Γιόζεφ Κόσλεϊ που παίζει στην Ανόρθωση, και περιμένουμε να τελειώσει άμεσα το θέμα ώστε να αγωνιστεί την Κυριακή. Είναι έτοιμος και σε καλή κατάσταση. Από την αρχή θέλω ο δεύτερος παίκτης να αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση και την παλεύουμε καιρό. Μακάρι να τον αποκτήσουμε διότι θα μας λύσει το πρόβλημα για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν μπορώ να πω πολλά εκτός ότι προέρχεται από χώρα της Ευρώπης".






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων