2008-09 : 14η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-1

14η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-1

13 Δεκεμβρίου 2008

Scorers: 73' Σολάνο - 52' Μπελούτσι

Αποβολή: 74' Σολάνο (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ααραμπ (72’ Ρομπέρ), Βέμπερ, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Φωτάκης (60' Τσίγκας), Σολάνο, Πάρα, Ζουράφσκι (78’ Κυριακίδης)

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί (62' Πάντος), Οσκαρ (84’ Κοβάσεβιτς), Πατσατζόγλου, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς (78’ Λέτο), Μπελούτσι, Ντιόγο

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκκος (Κερκύρας)
Επόπτες: Γούκος (Ηπείρου), Δάλας (Ηπείρου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.062

Οι «βυσσινί» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο ημίωρο, όταν κάθε επίθεση σήμαινε και μια μεγάλη ευκαιρία με σπουδαιότερη αυτή του 7ου λεπτού όταν ο Ζουράφσκι, μόνος του απέναντι στο Νικοπολίδη, δεν κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Με σωστή οργάνωση και ταχύτατη ανάπτυξη η ΑΕΛ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα παίζοντας σαν τη γάτα με το… ποντίκι τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε στο διάστημα της υπεροχής της να προηγηθεί, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μια-δυο φορές εκμεταλλευόμενοι κόντρες και το ολισθηρό τερέν.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, επέλεξε για την ομάδα του ένα 4-3-3, με τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια. Το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Στέλιος Βενετίδης και το δεξί ο Βέμπερ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Νίκο Νταμπίζα και Ααράμπ. Στην μεσαία γραμμή και ως αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ιγκλέσιας, ενώ στον άξονα βρέθηκαν ακόμα οι Σαρμιέντο και Φωτάκης.
Ως δεξί εξτρέμ ξεκίνησε ο Νολμπέρτο Σολάνο, ενώ ως αριστερό ο Φακούντο Πάρα, στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ματσέι Ζουράφσκι.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να παρατάξει στο "Αλκαζάρ" ένα ιδιαίτερα συντηρητικό σύστημα, με διάταξη 4-5-1, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.
Ο Βασίλης Τοροσίδης κάλυπτε το δεξί και ο Ντιντιέ Ντομί το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν από αριστερά ο αρχηγός της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ενώ από δεξιά ο Όσκαρ. Στον άξονα και ως αμυντικά χαφ βρέθηκαν οι Πατσατσόγλου και Ντουντού, την ώρα που ο Μπελούτσι βρισκόταν ακριβώς μπροστά τους και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ντιόγκο.
Αντίθετα το γκολ του Μπελούτσι στο 52’ συνοδεύτηκε από ανεξήγητη πτώση του ρυθμού και της απόδοσης. Ο Σολάνο με άπιαστο σουτ, όμως, έφερε το ματς στα ίσα στο 74ο αφιερώνοντας το γκολ – με σχετικό μήνυμα που είχε γραμμένο στην εσωτερική του μπλούζα – στη σύζυγό του Κλαούντια, η οποία σήμερα έχει τα γενέθλιά της.
Όμως, η αποβολή του με 2η κίτρινη κάρτα στους πανηγυρισμούς δεν επέτρεψε στην ΑΕΛ να εκμεταλλευτεί τις ισορροπίες που άλλαζαν μαζί με την ψυχολογία μετά την ισοφάριση. Έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη υπερέβαλαν εαυτούς και θα μπορούσαν ακόμη και να είχαν κάνει την ανατροπή με τον Ρομπέρ στις καθυστερήσεις.

Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Ξεκινήσαμε δυνατά. Ήμασταν ποιοτικοί. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες. Είχε και ο Ολυμπιακός κάποιες καλές στιγμές όχι όμως όσες εμείς. Δεν περίμενα μετά το 0-1 να ρίξουμε τους ρυθμού μας, αλλά τελικά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Μας βγήκε το ρίσκο. Αν ήμασταν 11 εναντίον 11 θα είχαμε την ψυχολογία με το μέρος έτσι ώστε να παλέψουμε για την ανατροπή. Συγχαρητήρια στα παιδιά.
Τώρα έχουμε τον Λεβαδειακό. Αυτά τα ματς με φοβίζουν. Ο Σολάνο σήμερα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Καλό ματς όμως έκαναν όλοι οι παίκτες μας. Κατά την γνώμη μου σε μία με δύο φάσεις η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Ιδίως με το Ντομί, που έπρεπε ν' αποβληθεί, γι' αυτό και τον αντικατέστησε ο Βαλβέρδε.
Ο Σολάνο έπρεπε ν' αποβληθεί. Ελπίζουμε να είναι καλά ο Γκούελα και να μπορέσει να παίξει με τον Λεβαδειακό, αφού δεν θα έχουμε μαζί μας τον Σολάνο».





Πανό διαμαρτυρίας για τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ανάρτησαν στο περιθώριο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Λάρισα για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ορισμένοι φίλαθλοι της Λάρισας. Επρόκειτο για ένα μεγάλο μαύρο πανό με άσπρα γράμματα, που καταφερόταν κατά του αστυνομικό που αφαίρεσε την ζωή του 15χρονου Αλέξη. 
«Ένοχος, ένστολος και δολοφόνος, ούτε ο πρώτος ήταν ούτε και ο μόνος», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό των Monsters. Θυμίζουμε πως και στην Λάρισα έγιναν επεισόδια και ταραχές αυτές τις μέρες.
Άλλο ένα έγραφε: «Αθώος, μάγκας, πιτσιρικάς θα μπορούσε να ήταν ένας από εμάς». Και τα δύο πανό αναρτήθηκαν απ' τους Monsters.

Στο μεταξύ πριν την έναρξη του αγώνα ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ και νυν του Ολυμπιακού, Γιώργος Γκαλίτσιος βραβεύθηκε για την προσφορά του στην ομάδα ενώ χειροκροτήθηκε και απ' το φίλαθλο κοινό.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων