2008-09 : 15η : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-1

15η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-1

21 Δεκεμβρίου 2008

Scorers: 74' Βενετίδης, 90+3' Πάρα - 49' Λεονάρντο

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης, Βέμπερ (68’ Τσίγκας), Κυριακίδης (51’ Γκουέλα), Φωτάκης, Σαρμιέντο, Πάρα, Ζουράφσκι, Ρομπέρ (60’ Κυριάκος).

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Εμεράν, Καψής, Τριποτσέρης, Τζωρμπατζάκης (34’ Κόλτζος), Ζησόπουλος, Ανδράλας, Μπασαλά, Λεονάρντο (73’ Γκεοργκίεφ), Κιάσσος, Ντιμπαλά (65’ Μπούσι).

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
Επόπτες: Ακρίβος Χ. (Αθηνών), Γιαννουγλίδης Ε. (Αθηνών)
4ος: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2.304

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό κι έκλεισε το 2008 κάνοντας… μπλακ τζακ στον 1ο γύρο, αφού συγκέντρωσε 21 βαθμούς, αριθμός που συνιστά τη μεγαλύτερη συγκομιδή της από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Οι «βυσσινί» είδαν τον διαιτητή Τριτσώνη να τους αρνείται καταφανέστατο πέναλτι στο 8ο λεπτό, την ομάδα της Βοιωτίας να παίρνει κεφάλι στο σκορ στις αρχές του β’ ημιχρόνου και τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη.Με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ μέρος κι ειδικά στα τελευταία 20’, η ΑΕΛ κατάφερε να ανατρέψει τη σε βάρος της κατάσταση όπως αυτή είχε διαμορφωθεί από το 49’ με το γκολ του Λεονάρντο και να πάρει την πολύτιμη νίκη με 2-1 επί του Λεβαδειακού.
Ενός Λεβαδειακού ο οποίος αν κατάφερνε να φύγει με από το «Αλκαζάρ» έστω με έναν βαθμό, θα το όφειλε στον εκπληκτικό Μπλάζιτς, ο οποίος με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 74’. Όμως, ο Βενετίδης με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ τη βραδιά που συμπλήρωσε 400 επίσημες συμμετοχές στην Α’ Εθνική έφερε το ματς στα ίσα και ο Φακούντο Πάρα έφερε τη λύτρωση στο 94’ νικώντας με κεφαλιά τον μέχρι εκείνη τη στιγμή εξαιρετικό Μπλάζιτς. Οι παίκτες της ΑΕΛ παίρνουν τα εύσημα γιατί είχαν πίστη μέχρι το τέλος και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με ανατροπή απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 τίμησε σήμερα έναν άνθρωπο με αφανή, αλλά ανεκτίμητη προσφορά στην ομάδα μας και στην ποιότητα του ποδοσφαίρου που επί 30 χρόνια απολαμβάνουμε στο Στάδιο Αλκαζάρ. Πρόκειται για τον συντηρητή του χλοοτάπητα της ιστορικής μας έδρας, κ. Μιχάλη Πράσινο, ο οποίος ολοκλήρωσε στον σημερινό αγώνα τον εργασιακό του κύκλο. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, Κώστας Πηλαδάκης.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
"Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες", ανέφερε αρχικά. "Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όχι καλές επιλογές όταν φτάναμε κοντά στην περιοχή. Στο β` ημίχρονο ατυχήσαμε με το γρήγορο γκολ του Λεβαδειακού. Φαινόταν, ωστόσο, ότι η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση και ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.
"Βέβαια εκεί που χάναμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη φοβήθηκα γιατί η μπάλα τιμωρεί. Ευτυχώς εν προκειμένω η μπάλα δεν μας τιμώρησε, αλλά δικαίωσε τη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει, όμως, να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί. Είναι αμαρτία να κάνουμε τόσες ευκαιρίες και να χάνουμε βαθμούς, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας με 1-2 ευκαιρίες σκοράρουν και κερδίζουν".
Κάνοντας ένα απολογισμό της πορείας της Λάρισας στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ανέφερε: "Η βαθμολογική συγκομιδή των 21 βαθμών δεν μας ικανοποιεί πολύ, αλλά δεν μας απογοητεύει. Με βάση την εικόνα που δείξαμε θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς".
Μιλώντας για τις μεταγραφές που ίσως κάνει η ομάδα του τον Ιανουάριο, είπε: "Θέλουμε σίγουρα δύο καλές κινήσεις στις μεταγραφές, ίσως και μία τρίτη. Θα πρέπει, όμως, να βρούμε παίκτες με ποιότητα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο στην παρούσα φάση γιατί ή πρέπει να πάρεις κάποιον δανεικό ή να αγοράσεις και τα ποσά που ζητούνται είναι πολύ μεγάλα. Θέλω να ελευθερωθούν 3-4 παίκτες, 2-3 να δοθούν δανεικοί και με 2-3 προσθήκες να φτιάξουμε ένα ρόστερ 23-24 ποδοσφαιριστών. Η ΑΕΛ πάντως έχει έναν πρόεδρο που αν βρεθεί κάτι αξιόλογο δεν θα διστάσει να το πάρει".
Τέλος, ο Ουζουνίδης μίλησε για την διαιτησία του αγώνα και τις δύο περιπτώσεις μη καταλογισμού πέναλτι για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι της Λάρισας: "Θεωρώ ότι στη φάση του Πάρα ήταν παρατεταμένο το τράβηγμα και στην αντίστοιχη του Ζουράφσκι ότι κάτι υπήρχε, γιατί ο Ζουράφσκι στη συγκεκριμένη φάση δεν είχε λόγο να εκβιάσει το πέναλτι. Τέλειωσε ο πρώτος γύρος και δεν έχουμε πάρει ένα πέναλτι. Να δούμε πότε θα πάρουμε κι εμείς".

Πάρα
"Ηταν ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Δεν είμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ανεβήκαμε στο δεύτερο και κυρίως δεν απογοητευτήκαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Επιμείναμε μέχρι τέλους και δικαιωθήκαμε. Γνωρίζω ότι έχασα πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν με άφησε ο Μπλάζιτς να σκοράρω. Εκανα πολύ καλή εμφάνιση και ευτυχώς που είχα τύχη στο τέλος. Στο πρώτο μέρος, πάντως, μου έγινε καθαρό πέναλτι και απορώ γιατί δεν το έδωσε ο διαιτητής".


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων