2010-11 : 11η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-1

11η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-1

21 Νοεμβρίου 2010

Scorer: 42' Σάμαρης

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (74' Βελάσκο), Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (67' Μπλάζεκ).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδούλάκης (83' Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (65' Σαλαλί), Ριέρα (90'+2' Γιόνσον ).

Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Επόπτες: Δημήτριος Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)
4ος: Δημήτριος Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 6.160

Σε ένα ματς όπου η Λάρισα είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Πανιώνιος το γκολ με τον Σάμαρη στο 42', οι "βυσσινί" αποχαιρέτησαν το ιστορικό "Αλκαζάρ" με τρόπο τον οποίο σίγουρα δεν είχαν στα... σχέδια των εορτασμών για το αντίο της ιστορικής τους έδρας.

Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα δεν κατάφεραν να νικήσουν, αλλά οι φίλοι της ομάδας δεν πτοήθηκαν, δημιουργώντας σε όλη τη διάρκεια του ματς πανέμορφη ατμόσφαιρα, αποχαιρετώντας το αγαπημένο τους γήπεδο, όπως του άξιζε.
Οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι "βυσσινί" έβρισκαν τα πατήματά τους και έφταναν στην αντίπαλη περιοχή πιο εύκολα.
Στο 12' ο Κανόμπιο, μπήκε στην τροχιά της μπάλας από τη σέντρα του Σίμιτς, αλλά η πορεία της μπάλας δεν άγχωσε ιδιαίτερα τον Μάχο. Ύστερα από τέσσερα λεπτά, ο Ρομέου επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει στόχο.
Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Μετίν να "οπλίσει" το αριστερό του, αλλά η σφαίρα του δεν... τραυμάτισε κανέναν.
Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Μανιάτη να απειλήσει. Ο αρχηγός του Πανιωνίου ξάφνιασε με το δυνατό δεξί σουτ του έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Αμπάρη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να βγάλει σε κόρνερ με υπερένταση.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ώστε να φτάσουν στο γκολ και να δώσουν το σύνθημα στην εξέδρα για τα πανηγύρια. Ο Σίμιτς σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λάτκα βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας, η οποία στη συνέχεια κατάληξε κόρνερ.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 36'. Ο Σίμιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Κανόμπιο από θέση βολής δεν κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα.
Πάνω που η Λάρισα, έκανε τη μία φάση μετά την άλλη, ο Πανιώνιος πάγωσε το φλογερό "Αλκαζάρ". Ο Πανιώνιος είχε κερδίσει φάουλ, οι άμυνα της Λάρισας δεν έδιωξε την μπάλα και ο Σάμαρης με το σουτ του στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία αιφνιδιάζοντας τον ανέτοιμο Αμπάρη.
Το γκολ του Σάμαρη οδήγησε τη Λάρισα στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, τον Πανιώνιο να έχει βάλει τις βάσεις για μια σημαντική νίκη
Στο ημίχρονο ποδοσφαιριστές-θρύλοι της ΑΕΛ, βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας ακόμα πιο εορταστικό τόνο στο γήπεδο. Δείτε σχετικό βίντεο...
Στην επανάληψη και οι δύο τεχνικοί επέλεξαν να μην κάνουν καμία αλλαγή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τους διαδρόμους, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου είχαν στηθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεν τους επέτρεψαν να ισοφαρίσουν.
Η Λάρισα είχε μια καλή στιγμή με τον Κουζέν ωστόσο να μην μπορεί να βρει στόχο με το κεφάλι, ενώ νωρίτερα το σουτ του Σαλαλί πέρασε ξυστά άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το σκορ, αλλά ο Χϊκα άργησε πολύ και δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι από τον Αμπάρη.


















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων